

Boeuf Bourguignon
Klassiek stoofgerecht uit de Franse keuken met malse rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn met champignons, ui en reepjes spek. Dit gerecht voor 2 personen krijg je met een smeuïge aardappelgratin en knapperige haricot verts.
Art.nr:
116.068
Dit gerecht is

Vriesvers
Heerlijk eten thuisbezorgd
- Op ma t/m vr vóór 12 uur besteld, de volgende dag thuisbezorgd in heel België
- Vanaf 65 € gratis standaard bezorging. Cadeaukaarten worden gratis verzonden per post!
- Vragen? Bel ons op (+31)294-772 444
Omschrijving en serveersuggestie
Dit stoofgerecht is een klassieker in de Franse keuken en gemaakt van rundvlees met uit, rode wijn, wortel en laurierblad. Daarnaast wordt het geserveerd met knapperige Haricot Verts bereid met amandel en een smeuïge aardapel gratin op basis van room en mozzarella.
Opwarminstructies
Boeuf Bourguignon
Magnetron: Prik enkele gaatjes in het folie en verwarm het gerecht ± 4 min op 800 Watt in de magnetron.
Pan: Verwarm al roerend in een pan, zonder het aan de kook te brengen.
Gratin Dauphinois
Oven: Plaats de gratins in een ovenschaal en verwarm ze 10 minuten op 160 graden.
Magnetron: Prik een aantal gaatjes in het folie en verwarm de gratins c.a. 2 minuten op 800 Watt.
Haricots Verts aux Amandes
Oven: Laat het gerecht eerst op c.a. 5 graden komen. Plaats deze vervolgens in een ovenschaaltje, dek deze af met aluminiumfolie en verwarm 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Magnetron: Prik enkele gaatjes in het folie en verwarm het gerecht ongeveer 3 minuten in de magnetron bij 800 Watt.
Serveersuggesties
• Leg eerst de gratin en de haricots verts op een mooi bord. Schep daar de Boeuf Bourguignon naast.
• Probeer ook eens de vegetarische variant, namelijk de Beet Bourguignon.
Opwarminstructies
Boeuf Bourguignon
Magnetron: Prik enkele gaatjes in het folie en verwarm het gerecht ± 4 min op 800 Watt in de magnetron.
Pan: Verwarm al roerend in een pan, zonder het aan de kook te brengen.
Gratin Dauphinois
Oven: Plaats de gratins in een ovenschaal en verwarm ze 10 minuten op 160 graden.
Magnetron: Prik een aantal gaatjes in het folie en verwarm de gratins c.a. 2 minuten op 800 Watt.
Haricots Verts aux Amandes
Oven: Laat het gerecht eerst op c.a. 5 graden komen. Plaats deze vervolgens in een ovenschaaltje, dek deze af met aluminiumfolie en verwarm 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Magnetron: Prik enkele gaatjes in het folie en verwarm het gerecht ongeveer 3 minuten in de magnetron bij 800 Watt.
Serveersuggesties
• Leg eerst de gratin en de haricots verts op een mooi bord. Schep daar de Boeuf Bourguignon naast.
• Probeer ook eens de vegetarische variant, namelijk de Beet Bourguignon.
Ingrediënten en allergenen
Boeuf Bourguignon (52,6%):
Haricot Verts aux Amandes (26.3%)
Gratin de Pommes de Terre à la Truffe




- Magere runderhalslappen (32,75%)
- Rode kookwijn (sulfiet)
- Uienblokjes
- Parijse Wortelen
- Water
- Zilveruitjes
- Champignon
- Spekblokjes (varkensvlees, zout, water, dextrose, suiker, azijn, gistextract, rook)
- Zonnebloemolie
- Tarwebloem (gluten)
- Bouillonpoeder vlees (Zout, aroma's, plantaardig eiwithudrolysaat, plantaardig palmvet, kruiden, soja, rundvleesextract, glucosestroop, ui, citroenzuur)
- Tomaten
- Peterselie
- Tijm
- Peper
- Laurierblad
- Knoflookpuree (knoflook, water, zout, citrusvezel, citroenzuur)
Haricot Verts aux Amandes (26.3%)
- Sperziebonen
- Gehakte sjalotten
- Roomboter (melk)
- Amandelen
- Zout
- Citroensap
- Peper
- Knoflookpuree
Gratin de Pommes de Terre à la Truffe
- Aardappel
- Halfvolle melk
- Room
- Emmentaler kaas (water, emmentaler, boter, zout)
- Witte zomertuffel
- Eigeel
- Aardappelzetmeel
- Olijfolie met truffelsmaak
- Zonnebloemolie
- Peper





Voedingswaarden
Per 100 gram | Per persoon | |
Energie (kj) | 427.4 | 2030.16 |
Energie (kcal) | 103.13 | 485.12 |
Vetten (g) | 5.67 | 26.91 |
Waarvan verzadigd (g) | 2.63 | 12.49 |
Koolhydraten (g) | 4.09 | 19.44 |
Waarvan suiker (g) | 1.9 | 9.04 |
Eiwitten | 7.42 | 35.25 |
Zout (g) | 1.03 | 4.9 |
Natrium (G) | 0.412 | 1.96 |