Naar boven

Van concept tot recept

Door Souschef Joanna - 06 december 2017 -Met de pen in de aanslag en het werkblad nog blinkend schoon, tuur ik aandachtig voor mij uit. Ik probeer te bedenken welke smaken het beste gaan bij Valentijn. Ik weet dat het nog vroeg lijkt om nu al over na te denken, maar ik ben bezig met nieuwe smaaksensaties en verassende smaakcombinaties voor februari. Met het gemak dat het bij jou op tafel staat, zijn de recepten van My Cooks namelijk niet ontwikkelt.


Ik stop veel tijd en liefde in het ontwikkelen van de lekkerste recepten. Gelukkig krijg ik de tijd en de vrijheid om mijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. Ten eerste begin ik altijd met het bedenken van spannende en nieuwe moderne gerechten. Welke gerechten zijn nou echt Valentijn? Welke ingrediënten zijn sensueel, maar niet cliché? Kies ik bijvoorbeeld voor chocolademousse als toetje of is dat net iets te standaard? 

Wij hebben al een breed assortiment met verschillende soorten smaken en invloeden uit verschillende keukens. Die zet ik vaak in om van het arrangement een passend geheel te maken. Ik probeer voor speciale gelegenheden zoals Valentijn en Kerst wel altijd nieuwe recepten te ontwikkelen. Het arrangement moet speciaal zijn en niks is specialer dan een specifiek gerecht voor de gelegenheid. 

Als ik ongeveer weet welke kant ik uit wil met een menu, begin ik met koken. Ik probeer zoveel mogelijk uit en test zoveel mogelijk verschillende smaken. Wanneer alle gerechten zijn uitgezocht en nauwkeurig zijn samengesteld, worden ze getest en geproefd door het hele team. De feedback is waardevol om een goede gebalanceerde maaltijd te vormen. Het arrangement moet niet alleen makkelijk zijn voor de MyCOOKS liefhebber, maar ook ontzettend lekker en altijd met een vleugje diversiteit. Specialer dan dat maak je je avondmaaltijd niet. Of ontbijt. Of lunch. Of borrelhapje. Wanneer je het wilt nuttigen mag je natuurlijk helemaal zelf weten.


Samen met Michelle, ons financieel wonder, kijk ik vervolgens hoeveel het precies gaat kosten. We willen natuurlijk niet dat de klant uiteindelijk teveel moet betalen voor het complete diner.

Ik kan je voor Valentijn in ieder geval zeggen dat het romantische Valentijn ontbijt, die overigens al online staat, lekker genoeg is om voor wakker te worden en het Valentijns diner lekker genoeg is om voor wakker te blijven! Wat er precies in zit houd ik nog een verassing.  Ik heb er in ieder geval voor gezorgd dat het zo romantisch mogelijk is!

Als je nu al wilt genieten van wel hele speciale complete maaltijd arrangementen, dan raad ik onze culi diners aan. Die houden je wel zoet tot februari!